Παραλίες

Παραλίες


Σκουτάρι - Παραλίες

Στα πόδια του καταπράσινου λοφίσκου που είναι χτισμένο το Σκουτάρι, υπάρχουν 3 γραφικές, όμορφες και καθαρές παραλίες και ένα μικρό λιμανάκι.

Αριστερά όπως κατεβαίνουμε είναι η παραλία Καλαμάκια, η μεγαλύτερη σε μέγεθος και αμμώδης, ενώ στο κέντρο βρίσκεται η επίσης αμμώδης παραλία της Βορδώνας. Δεξιά είναι η βοτσαλένια παραλία Αγία Βαρβάρα με την ομώνυμη βυζαντινή εκκλησίτσα χτισμένη στο κυμοθάλασσο και δεξιότερα το αλιευτικό καταφύγιο για τις βαρκούλες.

Όλες οι παραλίες μας χωρίζονται από μεγάλους φυσικούς βράχους, ενώ δεξιά και αριστερά στους πρόποδες των  βουνών που τις περικλείουν μπορείτε να ψαρέψετε.

Τα καταγάλανα νερά τους είναι κατακάθαρα και ιδανικά για παιδιά, γιατί η θάλασσά μας είναι βατή και όχι απότομη.

Σας περιμένουμε να την απολαύσετε.

Αγία Βαρβάρα

Στη δεξιά πλευρά είναι η βοτσαλένια παραλία της Αγίας Βαρβάρας, με την ομώνυμη εκκλησία του 12ου αιώνα χτισμένη πάνω στο κυμοθάλασσο. Δεξιότερα βρίσκεται το αλιευτκό καταφύγιο του Αγίου Γεωργίου που είναι γεμάτο από μικρές ψαρόβαρκες.


agiavarvara_1_2.jpgagiavarvara_3_2.jpg24_3.jpgagiavarvara_2_2.jpg

 

Βορδώνα

Στο κέντρο βρίσκεται η αμμώδης παραλία της Βορδώνας, που είναι η πιο γραφική διότι περικλείεται από μεγάλα βράχια με κατάφυτο φόντο, ενώ τα βράχια είναι θαλασσοδαρμένα και αγκαλιάζουν την παραλία.


vordonas_1_2.jpgvordonas_3_2.jpgvordonas_2_2.jpgvordonas_4_2.jpg

Καλαμάκια

Όπως κατεβαίνουμε, αριστερά είναι η μεγαλύτερη αμμώδης παραλία Καλαμάκια. Στην μία άκρη, πάνω στα βράχια είναι το βυζαντινό εκκλησάκι του Αγ. Σπυρίδωνα, τα καντηλάκια του οποίου φωτίζουν το βράδυ σα φάρος την γύρω περιοχή. Εκεί είναι και η περιοχή Άγκυρα, στην οποία είχε γίνει μια νικηφόρα ναυμαχία, και σήμερα ως απομεινάρι υπάρχει μια παλιά άγκυρα. Στην άλλη μεριά είναι το άγαλμα της γοργόνας που καλοσωρίζει τους τουρίστες.


kalamakia_4_2.jpgkalamakia_3_2.jpgkalamakia_2_2.jpgkalamakia_1_2.jpg

 

Επικοινωνία

Thalis Rooms & Studios
Λαδακάκου Γεωργία
Σκουτάρι Λακωνίας

Τηλ.: (+30) 27330.93.595
        (+30) 6972.254.442
FAX.: (+30) 27330.93.025
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

MH.T.E.: 124Κ123Κ0188000